Värdegrund och hållbarhetsstrategi

Volvo Car Scandinavian Mixed strävar efter att ligga i framkant med vårt hållbarhetsarbete där fokus ligger på People, Planet, Profit och Innovation, några av FNs globala fokusområden. Hållbarhetsarbetet för Volvo Car Scandinavian Mixed drivs tillsammans med våra partners där vi utbildar, uppmuntra och följer upp arbetet för att säkerställa kvalitet i alla led.

Volvo Car Scandinavia Mixed arbetar aktivt med DP World Tours hållbarhetsinitiativ Green Drive som varje år mäter tävlingarnas klimatavtryck på DP World Tour. Vi är stolta över att kunna presentera att Volvo Car Scandinavian Mixed kan titulera sig som det mest hållbara evenemanget på touren. Tillsammans med våra partners och besökare gör vi det vi kan samt inspirerar andra till att göra sitt allra bästa.

Vår strategi

Webinar

Hållbart

Volvo Car Scandinavian Mixed strävar alltid efter ett netto-noll koldioxidavtryck. Efter 2022 års upplaga är tävlingen det mest hållbara evenemanget på DP World Tour.

  • Inga dieselgeneratorer
  • Koldioxidutsläpp:
    Mål på 32 000 kg, resultat på 28 000 kg
  • Energikonsumtion:
    Mål på 15 000 kWh, resultat på 12 500 kWh

Återinvestering

Volvo Car Scandinavian Mixed återinvesterar i evenemanget för att kunna utveckla, säkerställa och stärka konceptet över tid. Tillsammans med våra partners ser vi till att kunna erbjuda en upplevelse i absoluta värdsklass.

Lokalt

Volvo Car Scandinavian Mixed samarbetar med lokala leverantörer för att skapa lokala möjligheter. Vidare ligger fokus på gemenskapen, vi skapar möjlighet för alla att vara en del i ett socialt sammanhang, det är något som vi och våra funktionärer är väldigt glada och stolta över.

Vår Värdegrund

People

Världens första helt jämställda golftävling med 78 män och 78 kvinnor som tävlar om en gemensam prispott och pokal. Förebilder är enormt viktigt för ungdomar, våra värdar Henrik Stenson och Annika Sörenstam spelar därför en viktigt roll på men även utanför golfbanan. Fokuserar på nästa generations unga golfare genom ett unikt Pro-Am format samt webinaret – The Future of Equality. Vi fokuserar på nästa generations unga golfare, genom att bjuda in ungdomar till evenemanget så hoppas vi kunna inspirera och motivera dem inför kommande val och prioriteringar. Vidare ligger fokus på gemenskapen, vi skapar möjlighet för alla att vara en del i ett socialt sammanhang, det är något som vi och våra funktionärer är väldigt glada och stolta över.

Innovation

Vi uppmuntrar och testar nya idéer och möjligheter som på ett effektivare sätt bidrar till våra mål, oavsett om det rör People, Planet eller Profit segmentet. Volvo Car Scandinavian Mixed arrangerar ett Seminarium och Webinar med temat ”The Future Of Sustainability”

Profit

Kapital återinvesteras i evenemanget för att kunna utveckla och stärka konceptet. Generisk och hållbar tillväxt är viktig för oss. Volvo Car Scandinavian Mixed stöttar välgörenhetsorganisationer som delar våra värderingar för en hållbar framtid. Under 2022 kommer vi att arbeta för att skapa möjligheter för nästa generations kreativitet för en bättre värld.

Planet

Volvo Car Scandinavian Mixed strävar efter att bli ett koldioxidneutralt evenemang. Vi mäter vårt avtryck noga och jobbar kontinuerligt med att bli bättre för att nå våra hållbarhetsmål. Vi jobbar med lokala leverantörer med närhet till evenemanget vilket är ett steg mot att nå vårt målet om ett koldioxidneutralt evenemang. Med fokus på elektrifiering, skapar vi möjligheter för oss som evenemang. Vi använder oss ej av generatorer, erbjuder laddning för elbil och elcyklar på plats samt transport med elbuss till och från arenan. Vidare jobbar vi nära tillsammans med vår hållbarhetspartner Stena Recycling och lokala kommuner för att ta fram strategier kring bland annat materialval och hur vi tar hand om avfall efter evenemanget.