Vår story

I över 500 år har golfen utvecklats till den sport den är idag. Golf sätter den fysiska och den mentala förmågan på prov, oavsett ålder. En sport där världens bästa damer och världens bästa herrar tävlar var för sig, på olika banor och om olika prissummor. Dessa normer har vi utmanat lyckats ändra på.

Sverige är ett land där golf har blivit en sport för alla. Ett land som är föregångare för innovation, jämställdhet och hållbarhet. Här bryter vi nu ny mark och utmanar normer.

År 2021 på Vallda Golf & Country Club utanför Kungsbacka spelade, för första gången någonsin på Tournivå, 78 män och 78 kvinnor mot varandra, på samma bana, i samma tävling. Sveriges genom tiderna bästa spelare, Annika Sörenstam och Henrik Stenson, stod som värdpar för tävlingen.

Spelarnas tekniska talang och mentala styrka utmanas hål för hål, slag för slag oavsett kön. Till slut korades Jonathan Caldwell som vinnare efter en jämn tävling. Inför år 2022 tog tävlingen ett stort steg då Volvo Car Sverige kom in som titelpartner och tävlingen döps till Volvo Car Scandinavian Mixed. Vi är otroligt stolta och glada att ha med Volvo Car Sverige som en så viktig partner till evenemanget. Jämställdhet, hållbarhet och innovation är viktiga grundpelare för båda partnerna, där vi tillsammans stärker våra budskap och kan leverera ett evenemang i yttersta världsklass. 2022 års upplaga av Volvo Car Scandinavian Mixed gick till historien då vi fick uppleva Linn Grant bli den första kvinna någonsin att vinna på DP World Tour. Ett stort steg för tävlingen och ett viktigt budskap för att inspirera till en mer jämlik idrottsvärld.

2023 års upplaga av Volvo Car Scandinavian Mixed spelades på den klassiska och fantastiska banan Ullna Golf & Country Club i Stockholm. En bana som varit värd för stora tävlingar genom åren så som SEO och Sas Invitational. Det är även den enda banan i Sverige som Tiger Woods spelat på.

Volvo Car Scandinavian Mixed är ett golfevenemang anpassat för 2024. Samtida och högaktuellt. Evenemanget genererar en plattform för både traditionella och nytänkande företagare, genom fysiska och digitala kanaler samt företags- och privatpersoners förväntningar när det gäller nutidens evenemangs upplevelse. För att kunna genomföra ett event av denna dignitet och storlek krävs stöd från kommuner, näringslivet och Svenska Golfförbundet, där vi har starka relationer.

Det stora intresset för Volvo Car Scandinavian Mixed gör att vi verkligen vill överträffa förväntningarna på alla plan – inför, under och efter tävlingen. Det är en mäktig upplevelse för såväl företag som för privatpersoner – en tävling för alla.

2024 års upplaga av Volvo Car Scandinavian Mixed kommer att spelas på Vasatorps Golfklubb, vilket bidrar till en unik och spännande upplevelse för alla deltagare och åskådare.

Volvo Car Scandinavian Mixed har skapat ett modernt golfevenemang som ligger i linje med samtida värderingar och samhällsfrågor.

Scandinavian Mixed har skapat ett modernt golfevenemang som passar in i det samtida samhället.

Välkommen till Volvo Car Scandinavian Mixed – ett evenemang för ALLA.