Värdbana 2024

Värdbana 2024 Vasatorp Golfklubb

Vasatorps Golfklubb har bekräftats som värdbana för Volvo Car Scandinavian Mixed 2024 den 6-9 juni!

Vasatorps Golfklubb bildades i januari 1973 i samband med ett upptaktsmöte med över 400 deltagare. Initiativet till klubbens grundande togs av dåvarande chefen för Skanska, Ulf Widerström, som ansåg att marken kring Vasatorps Gård skulle passa utmärkt som golfbana och rekreationsområde. De första nio hålen stod snabbt klara, och redan 1974 kunde klubben ståta med en färdig anläggning på 18-hål. Redan då var klubbens medlemsantal 700, vilket i dag har vuxit till ca 3 700 st. Anläggningen ligger bara 20 minuter från centrala Helsingborg och klubben har nu sammanlagt 54 unika hål på fyra olika banor av skiftande karaktär. Från den slopade niohålsbanan med suveräna möjligheter till inspelsträning, till TC som kräver ett helt nytt strategiskt tänkande, både av motionsgolfare och elitgolfare. Vasatorp har därmed visionen att bli Skandinaviens bästa golfupplevelse.

Vasatorps Golfklubb stod värd för Scandinavian Enterprise Open åren 1978–1980. Där tävlade många av de största stjärnorna från European Tour (numera DP World Tour), inklusive de tidigare mästarna Seve Ballesteros och Sandy Lyle.

I augusti 2002 avgjordes Compaq Open på Vasatorp där Annika Sörenstam stod som segrare. Tävlingen var en av de största på Ladies European Tour men framförallt rankades den som en av de mest populära bland världsstjärnorna. Inte mindre än 63 000 åskådare besökte Vasatorp under dessa tävlingsdagar.

Louise Friberg, vd och klubbchef på Vasatorps Golfklubb, säger: 

”Det är verkligen en stor ära att vara medarrangör till Volvo Car Scandinavian Mixed och är något vi har längtat efter.

Vasatorps Golfklubb har en historia av att arrangera större golftävlingar där allting började i klubbens ungdom på 70-talet med Scandinavian Entreprise Open tre år i rad med tävlande som Seve Ballesteros och Sandy Lyle. Därefter har vi arrangerat Compaq Open 2002 som lockade 63 000 åskådare. Vi stod värd för Helsingborg Open 2013–2015. Vi har även haft äran att vara värd 2019 och 2022 för Annikas egen internationella tävling, Annika Invitational som är en av de största tävlingarna för unga tjejer.

Att nu Tournament Course blir värdbana till Volvo Car Scandinavian Mixed 2024 är helt i linje med vår historia och vårt mål framåt. Att flera av Sveriges idag lysande golfstjärnor har gått riksidrottsgymnasiet i Helsingborg och tränat på Vasatorps Golfklubb under skoltiden gör verkligen att cirkeln sluts. Att få se tidigare elever och idag världsstjärnor ”komma tillbaka” till oss är fantastiskt.

Jag tillsammans med våra fantastiska medarbetare, medlemmar och partners är både stolta och glada att vår Tournament Course är värdbana för tävlingen 2024. Vi har som målsättning att slå vårt tidigare åskådarrekord under Compaq Open, så varmt välkomna till fantastiska dagar tillsammans med fantastiska spelare och förebilder!” 

Besök Vasatorp Golfklubbs hemsida vasatorp.golf för att läsa mer.