En hälsning från Annika

Det här är ett speciellt event av många anledningar och Henrik och jag ser verkligen fram emot att få välkomna besökare och spelare till Halmstad Golfklubb. Tillsammans ska vi uppleva den allra första upplagan av Scandinavian Mixed.

Annika Sörenstam

Jag älskar inkluderingen med den tävlingen. Att herrar och damer alla golfproffs tävlar tillsammans i Sverige på samma bana och för samma prissumma. Det är fantastiskt för golfen.

Henrik och jag ser på golfen på samma sätt. Vi vill båda inspirera nästa generation och också få golfen att växa i världen. Genom ANNIKA foundation har jag privilegiet att faktiskt försöka nåde målen och också i min nya roll som President of the International Golf federation. Och jag tror att Scandinavian Mixed kommer spela en viktig roll för hur vi ska ta oss dit. Genom att samla de bästa herrarna och de bästa damerna på samma bana lyfter tävlingen stiftelsens mission om att få golfen att växa bland tjejer. Min förhoppning är att många tjejer kommer följa Scandinavian Mixed och känna självförtroende att en dag också kunna delta i den här typen av tävling.

Scandinavian Mixed känns också viktig på ett personligt plan. Jag växte upp med att spela med killar. Den här golftävlingen sluter min cirkel. Jag tycker att det känns väldigt roligt att dra igång äventyret med Scandinavian Mixed och visa tjejer och killar i och utanför Sverige möjligheterna med den här underbara sporten.