Svensktätt i startlistorna i Volvo Car Scandinavian Mixed
2023.06.07

Svensktätt i startlistorna i Volvo Car Scandinavian Mixed

svenska starttider.jpg

På torsdagen är det äntligen dags för årets upplaga av Volvo Car Scandinavian Mixed att dra igång. I startlistan hittar vi inte mindre än 28 svenskar som utmanar resten av det stjärnprydda startfältet på Ullna Golf & Country Club.

Tävlingens värdinna, 10-faldiga Majorvinnaren Annika Sörenstam, hade inget annat att lovord när det kom till banan och stämningen inför tävlingsstarten.

- Fina greener, fina fairways...vädret gör att det blir ännu trevligare. Alla är supernöjda och glada och tycker det här är ett underbart ställe, berättar Annika på onsdagens Pre Tournament presskonferens.

Den svenska publiken har även nya spelare att följa på nära håll som exempelvis Madelene Sagström som premiärspelar på hemmaplan.

- Riktigt häftig bana, jag hade hört mycket bra om banan och det ska bli superkul att spela, berättar Madelene  som annars håller till mest på LPGA touren men har fina resultat från spel i Europa och representerat Sverige i OS i Tokyo 2020.

Alex Norén, som vunnit 2 st DP World Tour titlar på hemmaplan, berättade om hans syn på vilka svårigheter banan har.

- Tuffa pitchslag, tuffa chippar så det är inte bara för att du är nära som det automatiskt blir birdies så man måste vara vass med wedgarna, berättar Sverigeettan Alex Norén.

Golfsverige har mycket att se fram emot i tävlingen och det är såklart extra kul när även Sveriges flagga pryder förstaplatserna på Världsrankingen för amatörer där Ingrid Lindblad och Ludvig Åberg nu toppar dessa listor.

Ingrid går ut 13.40 på torsdagen medans Ludvig, som prisades som bästa amatör på tävlingen 2021, ska premiärspelar på PGA touren i Kanada vilken blir hans första tävling som proffs.

Kom till Ullna och se golf i världsklass, heja fram våra blå-gula spelare och upplev en unik golfupplevelse på fösta parkett.

Glöm inte solhatten.

Nedan ser ni alla hålltider för bollar med svenskintresse.

Starttider.jpg

Dp world