Svenskarna levererade inför sista rundan – Whitnell kvar i krympt ledning
2023.06.11

Svenskarna levererade inför sista rundan – Whitnell kvar i krympt ledning

DSC06406.jpg

Vinden hade mojnat och förutsättningarna var goda inför lördagens spel på Ullna Golf & Country Club. Redan tidigt visade det sig att dagen skulle fullas av röda siffror när Japanen Hisatsune levererade en strålande runda på -9 trots två bogeys. Något senare under dagen skulle även nederländska Anne van Dam signera sitt scorekort på 63 slag, totalt -12 och bästa dam på delad fjärdeplats.

Untitled-1.jpg

Credit: Tristan Jones/ LET

"Mooving day" gjorde sannerligen skäl för sitt namn idag där vi inför söndagens avslutande runda har tre herrar överst i tabellen följt av 3 jagande damer varav en är svenskan Madelene Sagström.

Madelene Sagström gjorde 5 birdies på de sista 9 hålen och stod för dagens bästa bogeyfria runda på damsidan, 8 slag under par vilket gjorde att hon klättrade rejält i resultatlistan till en delad femteplats.

- Kommer man in i lite flyt, slår ett bra slag och slår några bra puttar vilket jag gjorde är det lättare att hålla kvar det bra spelet. Publiken står och skriker och det är ju roligt att dom hejar, berättar Madelene i mixade zonen.

Svenska amatatörvärldsettan, Ingrid Lindblad, fixade en eagle på 12:e hålet och ligger i mitten av fältet på totalt -5.

Untitled-12.jpg

Foto: Ingrid Lindblad
Credit: Tristan Jones/ LET

- På hålen runt klubbhuset är det jättemycket folk och man hör att dom hejar lite extra för svenskarna, berättar Ingrid efter sin runda och är placerad som bästa amatör i fältet.

Sebastian Söderberg fick avsluta rundan med en snöplig bogey men totalt 7 under par för dagen summeras dagens resultat ändå positivt.

- Jag är nöjd med dagens score och ska försöka ladda om så bra jag kan inför imorgon, förklarade Söderberg.

Elin Arvidsson fick rungande applåder när hon klev av 18:e hålet där hon kunde skriva in ännu en birdie på scorekortet. 6 st blev det totalt för dagen och totalt -8 på en delad 16:e plats i fältet.

Untitled-13.jpg

Credit: Tristan Jones/ LET

- Idag får man verkligen en känsla av att man inte har något att förlora utan bara att ösa på, säger Elin skrattandes till journalisterna på plats och det kan behövas ”ösas på” ordentligt då ledaren Whitnell ligger 8 slag före bästa svensk i fältet och 4 slag föra tvåan Yannik Paul på -15.

Dagens runda, för den ledande engelsmannen, blev av ett lugnare slag än gårdagens 61:a. Två under par för dagen gör att vi fortfarande hittar honom längst upp på scoreboarden på tot -19.

Alex Norén spelade bättre men var ändå inte helt nöjd efter dagens runda på 68 slag och innehar en delad 29:e plats inför sista rundan. Titelförsvararen Linn Grant kände sig inte helt hundra på banan och landade på tot -5 men trots det positiv inför söndagens avslutningsrunda.

- Det ska bli jättekul att gå sista rundan, kul att gå mixade bollar och kul att det är så mycket folk ute och kollar och att vädret är på vår sida, säger Linn Grant till pressen.

Svenskarnas starttider för den avslutande rundan.

Untitled-14.jpg

Dp world