Söderberg Show fortsätter – leder fältet in i helgen
2024.06.08

Söderberg Show fortsätter – leder fältet in i helgen

Lördag 8 juni

086A6000.JPG

Storspelande Sebastian Söderberg stod för ännu en bogeyfri runda, sex under par, på fredagen men ledningen sågs krympa under eftermiddagens spel.

- Jag slog rätt många snea drives idag men lyckades rädda mycket par i mitten och slog några riktigt bra drives i slutet och kunde kapitalisera på det, berättade Söderberg för den samlade pressen i mixade zonen. På banan är ett jobb men även vid sidan av.

- Det gäller att hålla sig så avslappnad som möjligt av banan, finslipa det som känns inte hundra. Jättekul att så många varit ute och följt oss, fortsätter Söderberg.

Alexander Björk, som passade på att fira sin födelsedag med en mycket godkänd runda 5 under par, ligger på en delad 8:e plats. Den nyblivne 34-åringen var bogeyfri under fredagen men var ändå inte helt nöjd med spelet.

- Jag tycker egentligen att jag spelade lite bättre igår men tycker att närspelet var betydligt bättre idag så att när jag missade lite räddade jag upp mig med par i stället för att det blev lite bogeys. Mer nöjd med resultatet men kanske lite mindre nöjd med spelet, förklarar Björk efter sin runda.

I samma boll som Björk hittade vi Johanna Gustavsson som klättrade 18 placeringar till en delad 12:e plats efter en fin runda på 5 under par. 

- Jag gjorde några bogey första nio på slutet men fick tillbaka dem med några birdies och min eagle hjälpte såklart. Lite mindre vind idag, lite regn som störde men det gick bra ändå. Jag ska fortsätta försöka spela mitt spel och rulla i lite fler puttar och klättra på leaderboarden, berättar Johanna i mixade zonen.

Fransmannen Julien Guerrier stod för dagens bästa runda på 8 under par och klättrade 14 platser på leaderboarden upp till 3:e plats och ligger -11 inför helgen.

Söderbergs ledning krympte under eftermiddagens spel och närmast kom Skotten Scott Jamieson som även han stod för en kanonrunda, 7 under par trots en bogey på nionde hålet. Jamieson ligger -12 och således tre slag efter ledande Söderberg på ensam 2:a plats i fältet.

Svenskbollen med Grant, Sagström och Svensson var även under fredagen välbesökt av åskådare som följde trion i regn och solsken. Bäst gick det för Jesper Svensson som trots två bogeys gick 5 under par till totalt -9 och en delad 4:e plats inför helgens spel.

- Jag var stabil från tee och bra närspel och puttning men det var några järnslag sista nio som gled ur lite så försöker hitta tillbaka lite. Jättekul med mycket publik, var bra igår också och det är såklart jättekul att många kommer hit och tittar, summerar Jesper Svensson sin andra runda.

Linn Grant inledde sin runda stabilt men drog på sig tre raka bogeys på hål 5,6 och 7 men kontrade tillbaka med tre raka birdies och avslutade rundan på totalt minus 4 för dagen och kamperar med Jesper Svensson på en delad 5:e plats totalt -9 inför helgen.

- Bra drives, bra mental styrka och kul med brorsan, tre positiva saker som Linn Grant tar med sig efter andra rundan. 

Sagström inledde starkt men kom i obalans efter nionde hålet och slutade till slut på fel sida strecket och missar helgens spel.

Näst bäste svensk på leaderboarden såg ut att bli Jens Dantorp som seglade upp i listan efter en runda på 5 under par. Dantorp, totalt -9, missade parputten på 18:e och tappade ett slag och får i stället sälla sig till svenskduon Grant & Svensson på delad 4:e plats där även spanjoren Jorge Campillo landade efter sin runda.

- Bra spel idag också, såklart tråkigt att tappa på sista, vädret ställde till det lite och det blev ett svårt hål, bara att ta nya tag till helgen, säger Dantorp efter att regnet dragit in.

- Publiken lyfter ju såklart, alltid kul att tävla på hemmaplan och vi hoppas att vi kan få lite svenska namn sent på söndag också, fortsätter Jens.

Vincent Norrman hade resultatmässigt en bättre dag på banan än på torsdagen, fyra under par men var inte nöjd med spelet men pinpointar tre positiva saker.

- Jag fick ihop scoren, gick trots allt 4 under par, puttningen med många fina puttar trots att allt inte gick i och sen tar vi med oss glädjen, det var kul där ute. Slog bollen sådär, missade fairways så har lite att jobba på, berättar Norrman efter sin runda.

Svensson, Grant och Norrman sågs tillsammans finslipa slag på rangen direkt efter deras respektive rundor och nu blir det till att jaga Söderberg i helgen.

Ett extra grattis till Ellinor Südow. Den 25-åriga Helsingborskan, hemmahörande på Vasatorp, tog fram sin järnåtta på hål nummer 14 och slog till med tävlingens första Hole in one. 

Med sju svenska flaggor på topp 20 har vi en högintressant helg framför oss och totalt tar vi med oss X svenskar till helgen. Kan Söderberg hålla i det? Vem avancerar under lördagen på så kallade ”Mooving Day”? Kom till Vasatorp GK och upplev golf på första parkett samt heja fram våra svenska spelare till nya framgångar.

Nedan 12 svenska spelare får vi se spela i helgen.

Lördagens starttider för dem nedan.

07:10

Elin Arvidsson

07:40

Caroline Hedwall

07:50

Louise Rydqvist (AM)

09:25

Vincent Norrman

10:10

Jonas Blixt

11:55

Adam Wallin (AM)

12:10

Johanna Gustavsson

12:40

Alexander Björk

12:40

Jens Dantorp

12:50

Jesper Svensson

12:50

Linn Grant

13:10

Sebastian Söderberg

Dp world