RAWBIKE x Volvo Car Scandinavian Mixed 2022
2022.05.23

RAWBIKE x Volvo Car Scandinavian Mixed 2022

För omedelbar publicering 
måndag den 23 maj, 2022

Namnlöst-2.jpg

Pressrelease RAWBIKE

“Partnerskapet med RAWBIKE inför årets upplaga av Volvo Car Scandinavian Mixed kan inget annat än kännas självklart och viktigt för oss. Eldriven mikromobilitet blir allt mer populärt och att våra gäster kommer få möjlighet att testa RAWBIKES produkter under veckan känns mycket spännande. Volvo Car Scandinavian Mixed strävar mot att bli ett klimatneutralt evenemang vilket ligger helt i linje med RAWBIKES satsning på klimatneutralitet genom hela värdekedjan.

Henrik Hilford Brander, COO på We Do Sports och initiativtagare till Volvo Car
Scandinavian Mixed

“Det skall bli riktigt kul att visa upp våra produkter under tävlingsveckan. Volvo Car Scandinavian Mixed tydliga satsning mot ett klimatneutralt evenemang går hand i hand med vår resa mot klimatneutralitet, därför kändes detta som ett givet samarbete. Att vi sedan kan underlätta för besökare och aktiva genom att erbjuda provkörningar under tävlingarna känns riktigt kul och spännande då det är första gången vi visar upp vår populära lådcykel och vår nya scooter.”

Andreas Falck, Chief Marketing Officer, RAWBIKE

Om RAWBIKE
RAWBIKE är en moped klass 2 som får köras på cykelbanor i 25km/h med cykelhjälm. Den tar dig hela sex mil på en laddning, är vikbar och har ett smart klicksystem på pakethållaren för dina favorittillbehör. Det bästa av allt är att du kan köra den året runt och att du enkelt får med dig familjen. Vår senaste modell, RAWBIKE 4X har en inbyggd GPS som du enkelt kan aktivera genom ett abonnemang via vår egen app och på detta sätt alltid ha full koll på din RAWBIKE.

RAWBIKE är en av världens första klimatneutrala elmopeder. Att eldriven mikromobilitet är här för att stanna råder det inga tvivel om. En majoritet av tillverkningen sker dock i Kina vilket lämnar ett CO2-avtryck som kan vara svårt att kartlägga. RAWBIKE har lyckats med detta genom att ta hjälp av CarbonZERO Product. Nya elmopeden RIKE kommer vara helt klimatneutral när den anländer i maj där man mäter CO2 genom hela produktions- och logistikkedjan och binder därefter motsvarande mängd CO2 i skog i norra Europa. Du kan köra RAWBIKE ett helt år med mindre CO2-påverkan än vad en mindre familjebil av senaste modell orsakar på en dag. Vår import är klimatkompenserad och all inrikesfrakt körs ut med elfordon.

Läs mer om Rawbikes resa mot klimatneutralitet på deras hemsida här.

SLUT

Dp world