Linn Grant vinner Volvo Car Scandinavian Mixed
2022.06.13

Linn Grant vinner Volvo Car Scandinavian Mixed

Lördag-7.JPG

Linn Grant skrev golfhistoria inför sina hemmafans när hon stormade till seger i Volvo Car Scandinavian Mixed 2022. Den första kvinnliga vinnaren av ett DP World Tour-evenemang, med en imponerande seger där tvåorna Henrik Stenson och skotten Marc Warren var hela nio slag efter.

Den 22-åriga svenskan startade finaldagen med en ledning på två slag som hon fortsatte bättra på medan hennes medspelare, australiensaren Jason Scrivener som ledde tävlingen efter två dagar, fick jaga birdies men slutade dagen på par och en delad fjärdeplats.

Efter en felfri första halva av den avslutande rundan hade Linn Grant gjort 5 birdies och fler blev det sista nio, där tre till skrevs in på scorekortet. En imponerande avslutning på -8 gjorde att Linn Grant till slut landade på en total score på -24.

Vinnarchecken landar på USD 340 000 och Linn Grant är för evigt inskriven i historieböckerna.

- Jag är lättad, lugn och såklart glad och lite överväldigad. Jag slog fina slag, bra wedgar upp nära och bra puttning. Det var ganska skönt att slappna av och spela sista nio, säger Linn Grant till Radiosporten efter vinsten.

Linn Grant har spelat sex tävlingar i år och har vunnit tre av dessa (Joburg Ladies Open, Jo The Mithra Belgian Ladies Open och Volvo Car Scandinavian Mixed). Ett imponerande facit och såklart spännande för svensk golf som verkligen visar framfötterna i golfvärlden.

Stort grattis Linn Grant och hela ditt team, vinnare av Volvo Car Scandinavian Mixed 2022.

Christian Ahlqvist

Press Officer - Volvo Car Scandinavian Mixed

Dp world