Husqvarna blir huvudpartner till Volvo Car Scandinavian Mixed 2023
2023.04.05

Husqvarna blir huvudpartner till Volvo Car Scandinavian Mixed 2023

För omedelbar publicering
Onsdag 5 april 2023

Omslagsbild.jpg

Pressrelease

Husqvarna, den globala marknadsledaren inom robotgräsklippare, är stolta över att kunna presentera sitt partnerskap som huvudpartner till Volvo Car Scandinavian Mixed 2023. Detta partnerskap markerar ett viktigt steg för Husqvarna i expansionen in i golfbranschen där de positionerar sig som en ledare inom autonom grönområdesteknologi.

Som huvudpartner kommer Husqvarna att ha en betydande närvaro under hela evenemanget, genom att visa upp sina toppmoderna autonoma lösningar för en global publik av golfare, greenkeepers och branschledare.

Robotgräsklippare är perfekta för att underhålla golfbanor och stora grönområden då de erbjuder ett kostnadseffektivt sätt att underhålla landskap och gräsmattor. Utan CO2-utsläpp under användning[1] kan dessa batteridrivna produkter arbeta kontinuerligt utan behov av vila.

"Vi är mycket glada över att gå in som huvudpartner till golftävlingen Volvo Car Scandinavian Mixed 2023”, säger Husqvarnas Glen Instone, President Forest & Garden. "Det här är en otrolig möjlighet att visa upp vår innovativa teknik för en bredare publik och visa hur våra produkter kan ge fördelar inte bara för husägare utan även golfbanor med deras höga förväntningar på gräsplanshantering.

Henrik Hilford Brander, Volvo Car Scandinavian Mixed uttrycker också entusiasm över partnerskapet:

"Vi är stolta över att välkomna Husqvarna som en av våra huvudpartners för Volvo Car Scandinavian Mixed 2023. Deras innovativa teknologi och engagemang för hållbarhet går helt i linje med våra värderingar och vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att ge en exceptionell upplevelse för våra golfare och åskådare."

Detta partnerskap mellan Husqvarna och Volvo Car Scandinavian Mixed 2023 är en spännande utveckling för golfindustrin och för grönområdesteknik, som man kommer få uppleva i år på Ullna Golf & Country Club i Stockholm, 8-11 juni 2023.

Husqvarna är en pionjär inom autonoma gräsklippningslösningar, efter att ha lanserat sin första solcellsdrivna robotgräsklippare redan 1995. Idag är Husqvarna Group marknadsledande med mer än tre miljoner använda robotgräsklippare globalt.

[1] Although no CO2 emissions are emitted during use, please note that there are CO2 emissions emitted at other stages of the products’ life cycle, for example during production, charging and at the end-of-life stage.

Om Husqvarna
Husqvarna, ett varumärke inom Husqvarna Group, är marknadsledande inom innovativa och högkvalitativa produkter och tjänster för att forma grönområden i parker, skogar och trädgårdar. Sedan 1689 har Husqvarna stort fokus på forskning och utveckling och är en pionjär inom robotgräsklippare och motorsågar. Idag består produktportföljen av nästa generations robotgräsklippare, ryttare, motorsågar och trimmers för professionellt såväl som privat bruk. Hållbart värdeskapande, produktinnovation och digitalisering är fortfarande viktiga för resan framåt. Husqvarnas produkter säljs i mer än 100 länder. Husqvarna Group, där även Gardena och Husqvarna Construction ingår, har 14 400 anställda runt om i världen och omsättningen 2022 uppgick till 54 miljarder SEK

Om Volvo Car Scandinavian Mixed
Volvo Car Scandinavian Mixed är ett golfevenemang anpassat för 2023. Samtida och högaktuellt. Evenemanget genererar en plattform för både traditionella och nytänkande företagare, genom fysiska och digitala kanaler samt företags- och privatpersoners förväntningar när det gäller nutidens evenemangs upplevelse. Vi är världens första helt jämställda golftävling där 78 av Europas bästa damer ställs mot 78 av de bästa herrarna i kampen om samma prispott och pokal. 

Vi ser oerhört mycket fram emot detta partnerskap tillsammans med Husqvarna där vi tillsammans fortsätter driva jämställdhet, innovation och hållbarhet framåt.

För mer information, vänligen kontakta:
Henrik Hilford Brander
COO, We Do Sports
Volvo Car Scandinavian Mixed
henrik@wedosports.se
+46 73-433 68 11

Dp world