Helgdramatik att vänta i Halmstad när Scandinavian Mixed ska avgöras.
2022.06.11

Helgdramatik att vänta i Halmstad när Scandinavian Mixed ska avgöras.

Fredag-10.JPG


Efter de två inledande rundorna är finalfältet spikat där 15 svenska spelare tog sig vidare för helgens spel.

Australiensaren Jason Scrivener, som inledde veckan med att vara med på initiativet Beach Clean, slog till med en kanonrunda, tillika banrekord, under fredagen när han gick 8 under par. Den 33-årige australiensaren jagar sin första titel på DP World Tour och går ut i lördagens ledarboll tillsammans med amatören Carolina Melgrati från Italien. Italienskan fick platsen i Scandinavian Mixed efter att slutat som delad 4:a.

-Jag har spelat hyfsat, bara inte riktigt sänkt långa puttar och gjort några misstag här och där, så att allt hängde ihop idag var det skönt, säger ledaren Scrivener efter avslutad runda under fredagen.

19-åriga Melgrati hade svårt att beskriva känslorna efter sin andra runda. "Jag kan inget adjektiv för att beskriva den här känslan! Det är fantastiskt och det är otroligt."

Linn Grant, en vinnare för två veckor sedan i The Mithra Belgian Ladies Open, blandade sex birdies med två bogeys, på en imponerande 68 runda, där hon avslutade med en fin birdie på artonde hålet.

Grant var nöjd med sin avslutande birdie, som kom tack vare ett fantastiskt inspel.

- När putten gick in den 18:e var det så skönt, säger Linn i den mixade zonen.

Hemmahjälten Peter Hanson, som gjorde sitt sista framträdande på DP World Tour den här veckan, bjöds på en underbar avslutning på den 18:e greenen i fredags.

Spelpartnern och vännen Stenson hyllade Hanson och sa: "Det är en lång och framgångsrik karriär, en del av två vinnande Ryder Cup-lag och sex segrar på DP World Tour och några andra riktigt bra avslutningar".

"Så jag önskar honom det bästa i livet efter proffsgolfen och det var kul att vara ute med honom och att kunna avsluta på hemmaplan med publiken är verkligen pricken över i:et fortsätter Stenson.

Hanson, som inte fick till spelet ordentligt, avsluta +4 och var lite tagen efter avslutningen där han hyllades av spelare, familj och vänner.

I samma boll som Hanson gick även Henrik Stenson och stjärnskottet Maja Stark. Stark inledde rundan stabilt men fick problem i slutet där hon, precis som Annika Sörenstam dagen innan, slog bollen i vattnet på 16:e. Stark slutade på +3 men har lovordats av sin medspelare och andra under de båda speldagarna.

– Hon driver bollen bra och spelar aggressivt men det största drivet hon har är det i huvudet, motivationen och viljan att göra bättre. Det är det som kommer att ta henne långt, säger Stenson om den 22-åriga tjejen från Abbekås, säger Stenson till Radiosporten efter torsdagens runda.

Henrik Stenson själv bjöd på en rejäl upphämtning under andra rundan och klättrade 34 placeringar upp till en delad 7:e plats på totalt -8.

– Det bästa var absolut att jag slår bollen bättre än i går. Jag fick en bra start med två snabba birdies, konstaterar Stenson i intervjun med Radiosporten.

Amatören Ingrid Lindblad fortsatte med stabilt spel i boll med Alex Noren och fjolårsvinnaren Jonathan Caldwell. Caldwell får chansen att försvara sin titel men klarade precis cuten och det krävs en rejäl upphämtning om det ska gå hela vägen.

Både Ingrid och Alex ligger på -4 inför lördagens spel där Noren stod för en bogeyfri runda 5 under par. Lindblad stod för 3 bogeys och 4 birdies.

Fint väder, familjedag och fantastisk golf väntar alla besökare på Halmstad GK och Scandinavian Mixed på lördagen. Varmt välkomna!

Svenska som spelar till helgen.

2T                  GRANT, Linn                       -10

7T                  STENSON, Henrik                                     −8

7T                  BROBERG, Kristoffer                                −8

34T                GUSTAVSSON, Johanna                           −4

34T                LEMKE, Niklas                                           −4

34T                ENGSTROM, Julia                                     −4

34T                NOREN, Alex                       −4

34T                LINDBLAD, Ingrid (AM)                            −4

34T                LAGERGREN, Joakim                                −4

45T                JOHANSSON, Leo (AM)                            −3

45T                STROM, Linnea                                         −3

56T                SJÖHOLM, Joel                                         −2

56T                KINHULT, Marcus                                     −2

56T                ARVIDSSON, Elin                                      −2

56T                HEDWALL, Caroline                                  −2

Christian Ahlqvist


Press Officer - Volvo Car Scandinavian Mixed

Dp world