Halmstad golfklubb blir värdbana för Scandinavian Mixed 2022 som går av stapeln den 9-12 juni.
2021.09.17

Halmstad golfklubb blir värdbana för Scandinavian Mixed 2022 som går av stapeln den 9-12 juni.

Halmstad golfklubb blir värdbana för Scandinavian Mixed 2022 som går av stapeln den 9-12 juni.

Skärmavbild 2022-02-20 kl. 13.01.16.png

Det innovativa evenemanget, sanktionerat av European Tour och Ladies European Tour, består av ett startfält på 78 män och 78 kvinnor som spelar om en prispott och en pokal. Tidigare i år blev Nordirlands Jonathan Caldwell segrare av den första upplagan av tävlingen som spelades på Vallda Golf and Country Club nära Göteborg.


Den berömda Norra Banan på Halmstad, som ligger i Tylösand, satte scenen för Solheim Cup 2007, där turnerings värden Annika Sörenstam bidrog med 2,5 poäng för Team Europa.


Banan är designad av Rafael Sundblom som i många fall förknippas som fadern till den svenska golfbanearkitekturen och blev godkänd av Svenska Golfförbundet i maj 1938 och öppnades officiellt för spel i september samma år.


Det är första gången som Halmstad kommer att vara värd för Europatouren, men genom åren har det arrangerat evenemang på European Challenge Tour och Ladies European Tour, som senast år 2017 välkomnade amatör golfspelare för ANNIKA Invitational Europe.

”Jag ser fram emot nästa års Scandinavian Mixed och att få spela på Halmstad Golfklubb, en bana där både Solheim Cup och ANNIKA Invitational Europe spelades för några år sedan. Jag vet att det kommer att bli en bra vecka för alla inblandade,” säger Sörenstam.

”Att samla kvinnor och män i en kombinerad professionell turnering var en stor framgång och vi lärde oss mycket av evenemanget i år. Henrik och jag vill influera den yngre generationen i Sverige och vi ser fram emot att få välkomna fans tillbaka nästa år för att njuta av den speciella atmosfären. "

Henrik Stenson, en 11-faldig Europatour-vinnare, tillade: ”Det är fantastiskt att vi kan ta Scandinavian Mixed till Halmstad nästa sommar. Jag har spelat några juniorevenemang på banan men aldrig på denna nivå, och jag tror att det kommer att vara en utmärkt värd bana för Europatouren och Ladies European Tour, både vad gäller golfbana och hela upplägget inom regionen.

”Det var väldigt roligt att vara värd för turneringen med Annika tidigare i år, men det enda som saknades för oss var publiken som inte kunde delta. Vi ser båda fram emot att välkomna tillbaka de svenska fansen nästa år för ett ännu större och bättre evenemang.

”Vi är med på detta långsiktigt och vår förhoppning är att Annika och jag genom Scandinavian Mixed kan hjälpa till att inspirera nästa generation golfare i Sverige och runt om i världen. Vårt spel är inkluderande på så många sätt och denna turnering fortsätter att lyfta fram detta faktum på en global scen. ”


Jonas Bergman, kommunstyrelsens ordförande, Halmstads kommun, sa: ”När möjligheten uppstod för Halmstad att vara värd för Scandinavian Mixed 2022, kunde vi bara se fördelar med att vara involverad i detta nya koncept.

”Den pågående pandemin har satt en prägel på vårt samhälle och vårt sätt att leva, men till vår stora glädje har golfen blivit ännu starkare i Sverige och på internationell nivå. Det mixade formatet för detta evenemang för samman olika grupper i vårt samhälle, i olika åldrar och med fokus på inkludering och jämlikhet, som vi alla är stolta över att kunna associeras med. ”

Dp world