Hallandstrafiken erbjuder hållbart transportalternativ till Volvo Car Scandinavian Mixed
2022.05.18

Hallandstrafiken erbjuder hållbart transportalternativ till Volvo Car Scandinavian Mixed

För omedelbar publicering
Onsdag den 18 maj, 2022

Hallandstrafiken bild.jpg

Pressrelease Hallandstrafiken

”Volvo Car Scandinavian Mixed är väldigt glada att tillsammans med Hallandstrafiken kunna erbjuda våra besökare att enkelt och smidigt kunna välja ett hållbart transportalternativ till vårt evenemang. Hallandstrafiken fokus på att skapa hållbara bussresor med 100% elektriska bussar ligger i framkant både nationellt och internationellt och ger våra besökare möjligheten att enkelt, smidigt och hållbart kunna ta sig till och från evenemanget.”

säger Claes Nilsson, VD på We Do Sports och initiativtagare till Volvo Car Scandinavian Mixed

”DP World Tour har höga ambitioner inom hållbarhetsområdet och har satt som vision att varje deltävling ska efterlämna en positiv nettoeffekt. Tävlingen i Halmstad är inget undantag, snarare tvärtom. Samarbetet mellan Volvo Car Scandinavian Mixed och Hallandstrafiken är ett bra exempel på hur olika utvecklingskrafter riktas mot ett gemensamt mål, och gör skillnad på riktigt. Därför känns det extra kul för oss på Hallandstrafiken att kunna erbjuda en hållbar transportlösning i samband med Volvo Car Scandinavian Mixed den 9–12 juni”,

säger Hallandstrafikens VD Andreas Almquist.

Lösningen består av en dedikerad linje som körs med elbussar. Dessa kommer att trafikera mellan Halmstad C och evenemangsområdet ute i Tylösand. Besökarna kommer givetvis också ha möjlighet att nyttja det ordinarie kollektivtrafikutbudet också. 

Om Hallandstrafiken

Hallandstrafiken arrangerar nästan 50 000 resor i Halland varje dag. Och Våra trafikföretag, som vi har avtal med, kör varje år mer än två miljoner mil i vår regi. Detta inkluderar busstrafik, Öresundstågen, Pågatågen, Västtågen och Krösatågen. 

På vårt huvudkontor i Falkenberg och i våra kundservicebutiker har vi ca 90 medarbetare. De arbetar med planering och utveckling av buss- och tågtrafik samt serviceresor, miljöarbete, IT-lösningar, försäljning information och marknadsföring för kollektivtrafiken i Halland. Hallandstrafiken är dessutom bokningscentral för länets sjukresor och färdtjänstresor i Laholms, Halmstads, Falkenbergs, Varbergs och Hyltes kommuner.

Hållbarhetsstrategin

Hallandstrafikens hållbarhetsstrategi beskriver hur hela Halland ska växa och utvecklas på ett hållbart sätt. Perspektiven ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet genomsyrar strategin. Det är genom att samla olika aktörers utvecklingskrafter mot gemensamt mål som Halland kan bli en region som växer hållbart. I strategin beskrivs vikten av god tillgång till en miljövänlig och energieffektiv kollektivtrafik vilken möjliggör attraktiva livs- och boendemiljöer. Ett utpekat mål i strategin att kollektivtrafiken ska drivas med fossilfria bränslen. Sedan ett drygt år tillbaka är det målet uppfyllt, all busstrafik går numera på fossilfria bränslen. 

SLUT

Dp world