Grant storspelade och vann när Söderberg tappade
2024.06.10

Grant storspelade och vann när Söderberg tappade

Måndag 10 juni

Linn vinnare-6.JPG

Linn Grant skrev ännu mer historia när hon vann Volvo Car Scandinavian Mixed för andra gången, efter en suverän avslutningsrunda på 65 slag, sju under par.

Grant, som blev den första kvinnliga vinnaren i DP World Tour-historien för två år sedan, startade dagen 11 slag bakom en näst intill felfri Sebastian Söderberg som endast gjort en bogey de första tre rundorna.

Söderberg hade skapat sig en 8 slags ledning till Skotten Callum Hill, som han delade ledarboll med, men det kom att bli Linn Grants bogeyfria runda med 7 birdies som kom att bli dagens huvudnummer när hon efter 18:e hålet klev in på -17 och genom detta satte press på Söderberg.

 - Ärligt talat försökte jag bara gå ut idag och ge mig själv en möjlighet. Jag trodde inte ens att jag hade chansen att vinna.  -11 slag är en enorm lucka, berättar Grant efter vinsten.

Söderberg, som varit lugnet själv under de första tre rundorna, hade inte samma lugn i blicken och det märktes även på banan då han efter nio hål låg ett över par för dagen men fortfarande i klar ledning. Vädret ställde till det under sluttampen men när Linn Grant gick in på greenen på 18:e sken solen mellan molnen och hennes chip som gick i för birdie kom att avgöra hela tävlingen, men det visste ingen där och då. Med fyra hål kvar hade Söderbergs ledning krympt till två slag och ett hällregn drog över banan. När ledarbollen slog ut på 18:e var det återigen solen som tittade fram.

Linn Grant stod på driving rangen och förberedde sig på ett möjligt särspel om det skulle bli att hon och Söderberg båda skulle hamna på -17. Söderbergs inspel på 18:e slutade i en bunker och den kommande parputten var alltför kort. När Söderbergs bogeyputt försmädligt snurrade runt koppen stod det klart att Söderberg slutade på delad andra plats tillsammans med Skotten Calum Hill på 16 under par. Svenska Ladies European Tour-stjärnan Johanna Gustavsson var tre slag bakom täten i en delad fjärdeplats med engelsmännen Alex Fitzpatrick och Andy Sullivan.

- Jag bestämde mig att lita på det idag, uppvärmningen kändes bra och kände mig trygg i mitt spel, satte lite puttar och det kändes väldigt kul, berättar Johanna Gustavsson som gick fyra under par på finalvarvet och blev näst bästa kvinnliga spelare i fältet.

Linn Grant fick det hektiskt efter prisutdelningen då det skulle bli nya intervjuer med media samt att det skulle tas bilder med sponsorer, volontärer, banarbetare och många andra grupper vid 18:e green som nu badade i solsken.

- Jag är väldigt nöjd med dagen och med veckan och gjorde i princip allt jag kunde för att stå här (som vinnare), säger en leende Linn Grant som efter alla intervjuerna fortsätter att skriva autografer och ta kort med fansen.

Även Adam Wallin fick ta emot pris på prisutdelningen som bästa amatör i tävlingen.

Detta avslutar årets Volvo Car Scandinavian Mixed. Tack alla spelare, sponsorer, partners, volontärer och besökare!

Svinga lugnt därute!

Alla svenskar:

1

Linn Grant

-17

2

Sebastian Söderberg

-16

4

Johanna Gustavsson

-13

7

Jens Dantorp

-12

12

Alexander Björk

-11

25

Jesper Svensson

-9

29

Adam Wallin (AM)

-8

43

Vincent Norrman

-5

46

Caroline Hedwall

-4

51

Elin Arvidsson

-3

59

Louise Rydqvist (AM)

-2

65

Jonas Blixt

Par

Dp world