Grant och Norén klara för Volvo Car Scandinavian Mixed 2023
2023.04.14

Grant och Norén klara för Volvo Car Scandinavian Mixed 2023

Omedelbar publicering 
Fredag den 14 april, 2023

Noren-Grant-Annika-Announcement-16x9.png

Pressrelease

Vår titelförsvarare Linn Grant och tio-faldiga DP World Tour vinnaren Alex Norén har båda bekräftat att de kommer pegga upp på Volvo Car Scandinavian Mixed på Ullna Golf & Country Club i Stockholm den 8-11 juni.

Med vår tio-faldiga Major vinanre Annika Sörenstam i spetsen som värd, var vi först i världen med det mixade formatet som tog fart 2021 där 78 herrar och 78 damer gjorde upp på samma bana, om samma pris pott och om samma pokal.

Tävlingen är samsanktionerad av DP World Tour och Ladies European Tour, där hemmafavoriten Linn Grant skrev historia förra årets på Halmstad Golfklubb då hon blev den första kvinnliga vinnaren av tävlingen, med hela nio slag. Passa på att säkra era biljetter för att se Linn försöka försvara sin titel här.

För 23-åriga Grant blev 2022 en säsong att minnas där dessutom vann "LET Rookie of the Year" efter att ha tagit fyra segrar under sitt första år på touren och kröntes till vinnaren i Race to Costa del Sol, i fotspåren av andra svenskar och vår värdinna Sörenstam.

"Jag ser mycket fram emot att komma tillbaka och försvara min titel på Volvo Car Scandinavian Mixed inför svenska fans och på en spännande golfbana", säger Grant.

”Jag spelade första omgången med Annika förra året och det var en sådan otrolig upplevelse att vinna i ett mixat startfält. Det är ett unikt evenemang och jag är stolt över att Sverige driver på för att föra samman kvinnliga och manliga golfare både på och utanför golfbanan.

"Jag tror att min seger förra året var ett stort steg för vår sport och jag hoppas att den lyfter fram damgolfen och att den får folks ögon på oss lite mer. Att få prata svenska och höra alla där ute heja på dig, det var fantastiskt, och jag ser fram emot att komma tillbaka i juni för att försvara min titel.”

Ryder Cup aktuella Norén återvänder till sin hemstad Stockholm för tävlingen och ser också fram emot att spela inför vänner och familj, där han även hoppas på att underhålla de svenska fansen.

"Jag ser fram emot att komma tillbaka till Sverige för Volvo Car Scandinavian Mixed", sa Norén, en tidigare vinnare av tävlingen år 2011 och 2015. "Jag spelade förra året och tyckte det var fantastiskt. Linn Grant stack uppenbarligen i väg och hon spelade otroligt, men jag tycker att tävlingen är riktigt bra och jag är stolt över att den spelas i Sverige.

“Att komma till Stockholm, speciellt till Ullna, det är ett riktigt coolt ställe precis vid en sjö med väldigt intressanta hål, och det kommer att vara utmanande för både herrar och damer under tävlingen. 

”Att vara i Sverige och vara pappa till en liten flicka, är det en självklarhet för mig att kvinnor ska ha samma möjligheter. Jag växte upp med att titta på ett LET-tävlingar på min hemmabana och vi älskade det när vi försökte få deras golfbollar efter 18 och bara få se dem spela."

Sörenstam tillade: "Linn och Alex är fantastiska golfare på sina egna sätt, båda är vinnare av internationella tävlingar, och båda är ännu bättre människor, så jag ser fram emot att välkomna dem till Stockholm för denna fantastiska tävling. Linn spelade i våra ANNIKA Foundation tävlingar som junior, så därför var det extra speciellt att få se henne vinna förra året. Volvo Car Scandinavian Mixed är så unik och jag vet att fansen i Sverige kommer att komma till Ullna för att stötta både herrarna och damerna i sommar.” 

Biljetter till Volvo Car Scandinavian Mixed finns här. För bara 400 kr har ni möjligheten att uppgradera er entrébiljett till en Premiumbiljett och få tillgång till bättre läktare på hål 13 och hål 18, en parkeringsplats, tillsammans med en kupong för mat och dryck. Premiumbiljetterna finns i begränsad upplaga, så passa på!

SLUT

Dp world