Grant & Stenson i tät toppstrid inför söndag
2022.02.12

Grant & Stenson i tät toppstrid inför söndag

DSC01096.JPG

Lördagen bjöd på fantastiskt väder, storpublik och svenska framgångar vilket leder oss till en spännande avslutning och finalsöndag på Scandinavian Mixed. Svenskt i topp på leaderboarden där tre svenskar går ut i de sista fyra bollarna.

Linn Grant och holländaren Darius Van Driel stod för lördagens bästa resultat, sex under par där Grant gjorde 4 birdies och en eagle. Van Driel klättrade därmed upp till en delad femteplats medan den 22-åriga svenskan tog sig hela vägen till toppen av leaderboarden och leder inför söndagen avslutande runda på -16. Linn Grant kommer spela ledarboll på söndagen tillsammans med den 33-årige australiensaren Jason Scrivener, som länge var i ensam ledning under lördagen.


- En mycket stabil dag igen. Jag hittade verkligen min rytm igår på rangen och den här morgonen hade jag en bra uppvärmning, lite stressad, men det är ganska bra för mig. Jag kom ut och slog bra drives, tror att jag träffar i stort sett alla fairways, hittar greenerna och visade en stark puttning, berättar Grant för DP World Tour.

Scrivener fick dock problem på 16:e, likt Annika Sörenstam och Maja Stark, så hamnade han i vattnet och fick nöja sig med en dubbel bogey. Scrivener räddade scoren med en birdie på 18:e vilket resulterade i en säkrad andra plats, 2 slag efter Grant på tot -14. Innan Scrivener hade säkrat birdien på det sista hålet såg det ut att bli en helsvensk ledarboll då Henrik Stenson avslutat sin runda starkt till -13 och är ensam trea i tävlingen.

Henrik Stenson rivstartade lördagens runda med tre raka birdies och inledde de första nio hålen fem under par. Problem med par 5 hålen bromsade dock Stensons framfart i leaderboarden där han fick nöja sig med bogey på både hål 11 och 14. Liten vändning på 16:e när rökmaskinerna och publiken överröstade musiken när Stenson sänkte en lång putt för att säkra birdien. Många besökare följde därefter med Stensons boll de sista hålen och fick se Ryder Cup kaptenen göra birdie på 18:e till publikens höga jubel.

 - Det gäller att hålla borta sexorna från par 5 hålen, men det kändes som jag hittade tillbaka tack vara birdies på 16:e och 18:e. Jag kände att det hade varit tråkigt att avsluta sämre än 5 under då jag började så bra så vi har även lite jobb kvar imorgon, berättar Henrik för DP World Tour efter in tredje runda.


Spanjoren Sebastian Garcia Rodriguez spelade en stabil bogeyfri runda på 5 under par och kommer gå ut i näst sista boll på söndagen tillsammans med Henrik Stenson. Kristoffer Broberg är uppe och nosar på täten och efter en stabil tredje runda ligger han på en delad 5:e plats på -10.

Bara en spelare, utöver ledaren Linn Grant samt spanjoren Garcia Rodriguez, spelade bogeyfri runda på lördagen och det var svenskan Elin Arvidsson. Arvidsson kammade hem 5 birdies och ligger på en delad 22:a plats på tot -7.

Det är upplagt för en dramatisk avslutning på Halmstad GK och Scandinavian Mixed. Kom och se avslutningen på plats, köp biljetter här: Biljetter till Volvo Car Scandinavian Mixed

Svenskarnas resultat efter tre ronder.

1 -GRANT, Linn -16

3 - STENSON, Henrik -13

5T BROBERG, Kristoffer -10

22T ARVIDSSON, Elin -7

33T NORÉN, Alex -6

37T LAGERGREN, Joakim -5

37T LINDBLAD, Ingrid (AM) -5

37T GUSTAVSSON, Johanna -5

37T SJÖHOLM, Joel -5

47T LEMKE, Niklas -4

47T STRÖM, Linnea -4

56T KINHULT, Marcus -3

63T HEDWALL, Caroline -1

66 ENGSTRÖM, Julia PAR

69 JOHANSSON, Leo (AM) +3

/Christian Ahlqvist

Press Officer - Volvo Car Scandinavian Mixed

Dp world