Första mixade G4D Tour evenemanget hålls i Stockholm
2023.06.02

Första mixade G4D Tour evenemanget hålls i Stockholm

För omedelbar publicering
Fredag den 2 juni, 2023

GettyImages-1489517992.jpg

Pressrelease

Herrar och damer kommer att mötas på G4D Tour under Volvo Car Scandinavian Mixed på Ullna Golf & Country Club nästa vecka.

Brendan Lawlor, den regerande G4D Open-mästaren, kommer att spela tillsammans med nuvarande världsetta på världsrankingen för golfare med funktionsnedsättning (WR4GD) Kipp Popert, Juan Postigo Arce, Kurtis Barkley och hemmafavoriten Rasmus Lia.

Irländaren Lawlor slog ut Popert i en jämn tävling för att ta den historiska vinsten i den första G4D Open i Woburn med två slag på den berömda Duchess Course.

"Jag är väldigt exalterad över Volvo Car Scandinavian Mixed", säger Lawlor. "Det faktum att det finns en hel mångfald av funktionshinder och det är ett mixad fält av fem män och fem kvinnor, det förändrar absolut spelet.

"Jag tror att det är viktigt att växa på båda sidor av spelet och det här är en fantastisk showcase och en fantastisk plattform för att göra det. Vi har tagit några enorma framsteg på herrsidan och i handikappgolf, och jag tror att vi kommer att ta några enorma framsteg på damsidan av spelet. Tack till EDGA, DP World Tour och andra organisationer för att de gett oss denna möjlighet.”

Samtidigt kommer Kim Moore att ta täten på damsidan och får sällskap av Aimi Bullock, Julia Bowen, Fiona Gray och Jennifer Sräga. Amerikanska Moore njöt av en episk fyraslagsvinst i den kvinnliga kategorin av G4D Open, en prestation som hjälpte henne in i topp-50 på världsrankingen.

"Jag är väldigt exalterad över att få spela samtidigt som Volvo Car Scandinavian Mixed sida vid sida av DP World Tour och LET-proffsen i Sverige," sa Moore. "Det kommer att bli en njutning att resa till Sverige, ett ställe jag aldrig varit förut och jag ser fram emot att tävla mot de bästa kvinnliga och manliga handikappade golfarna och visa upp våra talanger.

"Jag känner att med det växande antalet nya golfare som är kvinnor, är det extremt viktigt för G4D Tour att öppna upp evenemanget för både manliga och kvinnliga golfare. Exponeringen som detta evenemang får kommer att vara enorm för att motivera och inspirera andra med funktionshinder att ge golf en chans. Golf är ett så fantastiskt spel i det faktum att det kan vara så anpassningsbart till en individs fysiska behov och begränsningar, och det är därför jag hoppas att ett evenemang som detta hjälper till att skapa mer medvetenhet till den adaptiva golfgemenskapen och hjälper till att utveckla spelet som en hel."

Detta evenemang främjar jämställdhet och inkludering inom sporten genom att förena bästa manliga och kvinnliga golfspelare i samma tävling, och försöker visa upp den enorma talang och skicklighet som båda könen besitter och samtidigt skapa lika villkor för alla deltagare.

Andrew Lynch, hållbarhetschef för DP World Tour, sa: "DP World Tour är stolta över att vara i framkant av detta historiska ögonblick inom golf och vi tror att det är viktigt att omfamna mångfald för sportens fortsatta tillväxt och framgång. Genom att introducera det mixade formatet på G4D Tour på Volvo Car Scandinavian Mixed, strävar vi efter att uppmuntra mer inkluderande och rättvisa möjligheter för alla idrottare.

"Efter framgången med G4D Open, ett evenemang som innehöll nio sportklasser i flera olika funktionsnedsättningsgrupper, med spelare representerade från 17 länder, är vi glada över att ha en lika uppdelning av manliga och kvinnliga golfare."

Tony Bennett, EDGA-president, tillade: "G4D på Volvo Car Scandinavian Mixed kommer att visa upp några av de ledande manliga och kvinnliga golfarna med funktionshinder som tävlar i ett golfformat som är i linje med EDGA-värdena. När vi skapade G4D Tour i samarbete med DP World Tour var det ursprungliga konceptet att visa upp hur öppet golfspelet är så att det kunde inspirera män och kvinnor med funktionsnedsättning att ta en klubba och slå en boll till ett mål i , på eller ovanför marken.

 "Allt arbete som EDGA gör med DP World Tour, R&A och mer än 50 nationella federationer är fokuserat på att ge möjligheter längs spelarens väg att ta prov, delta och tävla. Tack vare DP World Tour, dess partners och Volvo Car Scandinavian Mixed-arrangörerna ser vi fram emot ännu en första på G4D Tour.”

Om Volvo Car Scandinavian Mixed
Volvo Car Scandinavian Mixed är ett golfevenemang anpassat för 2023. Samtida och högaktuellt. Evenemanget genererar en plattform för både traditionella och nytänkande företagare, genom fysiska och digitala kanaler samt företags- och privatpersoners förväntningar när det gäller nutidens evenemangs upplevelse. Vi är världens första helt jämställda golftävling där 78 av Europas bästa damer ställs mot 78 av de bästa herrarna i kampen om samma prispott och pokal.

SLUT

Dp world