Dale Whitnell höll hela vägen in i mål
2023.06.12

Dale Whitnell höll hela vägen in i mål

DSC08059.jpg

Dale Whitnell höll hela vägen in i mål

Fredagens banrekord banade vägen för engelsmannen Dale Whitnell som höll ledningen under helgen och landade på -21. Amerikanen Sean Crocker jagade och höll spänningen uppe under finalvarvet på Ullna, var som närmast två slag från delad ledning och slutade som tvåa på 18 under par.

-  Jag är extatisk. Det betyder allt för mig, det är detta jag går upp ur sängen för varje dag. Förhoppningsvis är detta ett tecken på vad som kommer i framtiden. Jag har drömt om det här länge, förklarar en tagen Whitnell direkt efter vinsten på Ullna.

Svensken Alexander Björk avslutade med en bra runda slutade som bästa svensk. Genom dagens runda på 68 slag, 4 under par, slog sig in på topp 10 och var nöjd med sin insats under tävlingen.

- Jag har levererat en stabil tävling, hade en lite kämpig start första rundan kom igång bättre och tv stabila rundor under helgen. Jag höll tålamodet bra, gjorde några bra birdies på slutet som gjorde att det blev en helt okay avslutning, berättar Björk efter sista rundan.

Nederländskan Anne van Dam blev bästa damspelare på en fin delad tredje plats tot 15 under par. Bästa svenska blev Madelene Sagström som spelade sista rundan på par, ett dagsresultat hon inte var nöjd med men som tog henne till en delad 12:e plats i tävlingen.

- Det har varit superkul att vara här och visa upp mig och mitt spel. När dom skriker på 18:e när man sänker putten, det är ju den känslan man vill ha varje dag man spelar golf, berättar en leende Sagström till journalisterna i den mixade zonen.

Amatören Hugo Townsend stod för en imponerande avslutningsrunda på 64 slag. Hugo och engelsmannen Richard Mansel stod för dagens bästa rundor på -8 och svensken blev inte bara näst bästa svensk i resultatlistan utan även bästa amatör och fick ta emot pris samt bli en del av prisceremonin tillsammans med vinnaren Whitnell på 18:e green.

Fjolårsvinnaren Linn Grant spelade sista rundan på par och slutade på tot -5, en 41:a plats som hon delade tillsammans med Marcus Kinhult och Elin Arvidsson.

Alex Norén avslutade starkt med en 67 runda och känner att spelet är på väg åt rätt håll.

- Rolig bana där man kan vara ganska aggressiv, spelet blev bättre hela veckan, det jag jobbar på är rätt grejjer och då är det roligare att spela att tänka framåt och att det kommer bli bättre. Jag är nöjd att jag kom hem och fick spela framför den svenska publiken, summerar Norén sin insats på Volvo Car Scandinavian Mixed.

Stort tack till publiken, spelare, partners, volontärer, vår värdinna Annika Sörenstam och Ullna Golf & Country Club. Det har varit en fantastisk vecka och inom kort hoppas vi kunna meddela om var vi ses nästa gång.

Dp world