Creative Technology fortsatt teknikleverantör för Volvo Car Scandinavian Mixed 2022
2022.05.03

Creative Technology fortsatt teknikleverantör för Volvo Car Scandinavian Mixed 2022

För omedelbar publicering
tisdag den 3 maj, 2022

Scandinavian_Mixed_golf2.jpg

Pressrelease Creative Technology

“Partnerskapet med Creative Technology betyder oerhört mycket för oss och vi ser fram emot att kunna arrangera tävlingen i större skala i år än sist. Tillsammans kan vi leverera en förstklassig upplevelse till alla besökare och tv-tittare runt om i världen. Att kunna förlita sig på en världsledande partner som CT när vi arrangerar detta evenemang känns väldigt bra och betryggande. Vi vet att det levereras kvalité och upplevelser i värdklass. Med innovativa digitala lösningar hjälper CT oss på resan mot ett av de mest hållbara evenemangen på DP World Tour och LET”, säger Henrik Hilford Brander, COO We Do Sports.

I år läggs extra mycket fokus på klimat och hållbarhet och Creative Technology är stolta över att kunna bidra med innovativa digitala lösningar som sparar på såväl naturresurser som resor och transporter.

“Det är spännande att se hur hållberhetsfokus tar allt större kliv in i eventvärlden. Det syns tydligt i den här tävlingen och vi bidrar med våra innovativa lösningar för bland annat digitala event för att lösa uppgiften så klimatsmart som möjligt. Vi ser trenden tydligt i alla event som kommer efter pandemin där arrangörer och företagskunder har sett att det går att lösa event på smartare sätt med ett tydligt hållbarhetsfokus”, säger Patrik Dejve, Managing Director på Creative Technology.

Under ett livestreamat webbinarium kommer värdarna Annika Sörenstam och Henrik Stensson att guida den digitala publiken under tävlingsdagarna via CT’s streamingplattform tecViz, där tittarna får följa diskussioner och samtal från en kommentatorstudio.

⁠Om Creative Technology
Creative Technology skapar och levererar avancerade tekniska lösningar till fysiska och digitala evenemang inom områden som företagsevent, underhållning, sport och mässor. Vi erbjuder även fasta installationer och support inom såväl detaljhandel och bilindustri som på museer och offentliga platser. Vår erfarenhet sträcker sig över en stor mängd nationella och internationella projekt såsom Eurovision Song Contest, Olympiska spel, turnéer, konserter, arenaproduktioner, festivaler, galamiddagar och tv-shower.

Vår långa erfarenhet och djupgående kunskap i kombination med innovativa lösningar inom ljud, ljus, bild, kamera, scener och IT gör att vi har vad som krävs för att förverkliga vilket evenemang som helst – oavsett storlek, bransch eller sgeografisk plats. Vi lägger stor vikt vid att alltid leverera enligt högsta standard i alla led och därigenom utveckla
långvariga relationer med våra kunder.

Creative Technology är en del av NEP Group, ett internationellt medietjänstbolag baserat i Pittsburgh, USA. CT finns i 18 länder i Europa, Nordamerika, Asien, Australien och Mellanöstern. Här i norra Europa har vi kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark.

SLUT

Dp world