Alexander Björk bäste svensk inför helgens spel – Whitnell satte nytt banrekord.
2023.06.10

Alexander Björk bäste svensk inför helgens spel – Whitnell satte nytt banrekord.

GettyImages-1497182915.jpg

Photo by Matthew Lewis/Getty Images

Alexander Björk, är efter två dagars spel på Ullna Golf & Country Club, bäste svensk på en delad 12:e plats 5 under par.

- Tufft, väldigt blåsigt men jag slog bollen bra. Jag är väldigt nöjd med mina 3 under idag, berättar Björk efter rundan.

Engelsmannen Dale Whitnell är i klar ledning på -17 efter dagens bogeyfria kanonrunda på 11 under par.

GettyImages-1497190716.jpg

Photo by Aitor Alcalde/Getty Images

- Jag spelade bra, slog rätt slag vid rätt lägen, rättade mig själv när det behövdes om jag inte kom i rätt lägen och sänkte några puttar vilket hjälpte, berättade ledaren Whitnell  efter sin runda.

Elin Arvidsson är bästa svenska på delad 20:e plats, totalt -4, ett slag efter Björk. Efter en strålande inledning på torsdagen så bjöd fredagen på en runda på Par. Det berömda ”partyhålet” nr 13 bjöd idag på ett par mot gårdagens birdie men att det är musik och stämning gillar svenskan.

- Man hör knappt sina tankar, man får verkligen koncentrera sig på vad man ska göra men det är jättehärligt att se och att det är så många som är där, tittar och stojjar, jag uppskattar det bara, berättar Arvidsson i den mixade zonen och hon har ett meddelande till alla:

- Kom till Ullna, härlig stämning och väldigt många bra golfspelare att kika på i helgen, hälsar Arvidsson innan hon går vidare till tv för fler intervjuer.

GettyImages-1497164141.jpg

Photo by Aitor Alcalde/Getty Images

Fjolårsvinnaren Linn Grant levererade 5 birdies under dagen men två bogeys bromsade hennes framfart i listorna. Alex Norén, som även idag spelade i samma boll som Grant, var imponerad av Linns prestation under dagen och levererade själv en runda på fyra under par och går in i helgens spel på -2.

Linn ser fram emot helgen och det är bara en sak som gäller.

- Nu är det bara fullt ös, försöka bli lite mer självsäker med slagen och få till puttningen lite bättre. Det finns förutsättningar för att scora lågt, förklarar Linn i intervju med radiosporten.

Madelene Sagström gick i eftermiddagens publikboll tillsammans med Annika Sörenstam och var nöjd efter dagens spel.

- Jag är väldigt nöjd med förbättringarna från igår, jag puttade mycket bättre, Fortsätter jag med det och slår bollen som jag gjort kan det här bli riktigt bra, berättar en leende Sagström för den samlade pressen.

Vännen och medspelerskan, tillika tävlingens värdinna Annika Sörenstam, får avnjuta resten av tävlingen vid sidan av banan. Men hon har ett tydligt meddelande till alla;

- Det kommer bli en spännande helg, vädret ser bra ut det är lång väg kvar i tävlingen, det finns gott att äta och dricka och om det är svenska namn där uppe kan det bli extra spännande, hälsar Annika Sörenstam.

GettyImages-1497215397.jpg

Photo by Matthew Lewis/Getty Images

De svenska amatörerna har verkligen levererat och kvar till helgen kommer vi kunna se Tobias Jonsson, världsettan Ingrid Lindblad och Hugo Townsend.

13 svenska spelare tar sig ann helgen på Ullna och lördagen, även kallad ”mooving day”, väntas bjuda på bra väder och golf i världsklass.

Dp world