Alex Norén, Linn Grant och Ingrid Lindblad till Volvo Car Scandinavian Mixed 2022
2022.04.22

Alex Norén, Linn Grant och Ingrid Lindblad till Volvo Car Scandinavian Mixed 2022

För omedelbar publicering
fredag 22 april, 2022 ⁠

Press.jpg

Pressrelease

Hemmafavoriterna Alex Noren, Linn Grant och Ingrid Lindblad har bekräftat att de kommer, tillsammans med titelförsvararen Jonathan Caldwell, att spela Volvo Car Scandinavian Mixed på Halmstad Golfklubb den 9-12 juni.

DP World Tour och Ladies European Tour står bakom vår innovativa tävling med ett fält av 78 män och 78 kvinnor som spelar om en prispott och en trofé – vilket förstärker golfens förmåga att bli en mångsidig och inkluderande sport. Annika, flerfaldig majorvinnare, och Henrik som nyligen tillkännagavs som Ryder Cup kapten för Europa 2023, står som värdar för tävlingen även i år. 

Noren, en tiofaldig DP World Tour-vinnare, kommer att återvända till Sverige för första gången sedan 2019 och efter två karriärsegrar på hemmaplan 2011 och 2015, ser 39-åringen fram emot att uppleva det innovativa tävlingsformatet sida vid sida med LET spelarna.

"Jag har så många underbara minnen från att spela i Sverige genom åren och jag ser fram emot över att få spela inför hemmapublik igen", säger Noren. ”Halmstad är en fantastisk golfbana för Volvo Car Scandinavian Mixed, Henrik och Annika är fantastiska värdar, och det faktum att män och kvinnor tävlar mot varandra ger ytterligare en dimension till en redan spännande tävling. Det kommer att bli en bra vecka."

Grant, som för närvarande är tvåa i Race to Costa del Sol – Ladies European Tours säsongslånga ranking – stod som segrare med fem slag i Joburg Ladies Open i sin första start som proffs på LET i mars. Vinsten var hennes tredje inom en månad på Sunshine Ladies Tour, efter att succéerna på Dimension Data Ladies Challenge och Jabra Ladies Classic i februari, och nu ser 22-åringen från Helsingborg fram emot en tävling på hemmaplan.

"Jag ser verkligen fram emot att få spela Volvo Car Scandinavian Mixed som proffs i Halmstad efter en fantastisk upplevelse på Vallda Golf and Country Club för 12 månader sedan, där jag slutade på delad 18:e plats i tävlingen som amatör, sa Grant. "Jag älskar att testa mitt spel i ett blandat startfält och nu, som en LET-vinnare, kommer det att bli ännu mer spännande att tävla mot de andra kvinnorna och männen från båda tourerna om detta åtrovärda pris."

Förra året stod nordirländaren Caldwell som segrare i den inledande upplagan som arrangerades på Vallda Golf and Country Club i Göteborg och årets tävling kommer att ha en ökad prispott på 2 miljoner USD, vilket är en ökning från 1 miljon euro år 2021. 

"Förra året på Vallda var en så fantastisk upplevelse," sa Caldwell. "Jag var stolt över mitt spel och hur jag avslutade min första Tour-seger vid ett så stort tillfälle. Att vara en del av historien är något speciellt och jag ser fram emot att försvara min titel på en ny golfbana.”

Lindblad, som kommer från Halmstad och för närvarande är tvåa i Women's World Amateur Golf Rankings, spelar college golf för Louisiana State University och vann nyligen den individuella och lagtävlingen vid Southeastern Conference Women's Golf Championship efter en andraplats vid Augusta National Amatörmästerskap för damer. 

"Det är otroligt att ha Volvo Car Scandinavian Mixed i Halmstad denna sommar", säger Lindblad. "Att få Henrik och Annika att ta med sig den här mixade tävlingen till min hemstad är overkligt, jag kan ser fram emot att spela inför familj och vänner, och bara njuta av att vara hemma i Sverige och spela golf. Det kommer att bli en fantastisk atmosfär och jag ser fram emot att använda lite lokal kunskap för att förhoppningsvis hjälpa mig på vägen under veckan.”

Den berömda Norra Banan på Halmstad kommer att stå som värd för DP World Tour för första gången, men genom åren har den arrangerat evenemang på European Challenge Tour och Ladies European Tour, och senast välkomnades amatörgolfare till ANNIKA Invitational Europe 2017.

Biljetter och hospitality till Volvo Car Scandinavian Mixed finns till försäljning här

SLUT

Dp world